Bebeklik dönemi (0-3) yas

Okul Öncesi Dönem (3-6) yaş
24 Ekim 2019

Bebeklik dönemi (0-3) yas

Siz farkında olmasanız da bebekler tüm bilgiye sahiptirler.

Anne bebek ilişkisi bilindiğinin aksine doğumun gerçekleşmesi ile değil, bebek anne karnına düştüğü an itibari ile başlar. Bebek ile anne arasında kurulan bağ bebeğin tüm yaşamında belirleyici bir rol üstlenir. Bu nedenle anne ve bebek arasındaki bağın sağlıklı bir şekilde kurulması çok önemlidir.

Bebeğin doğumu ile birlikte pek çok konunun ( beslenme, emzirme, uyku düzeni, gaz, kolik meseleleri, bebeğin tuvaletini rahat yapıp yapmadığı, varsa alerjik reaksiyonlar, anne ve bebekteki uykusuzluk.. ) halledilmesi bebek ile anne arasında bu bağın uyumuna bağlıdır. Bu uyum bazen çok kısa zamanda kurulur bazen ise süreçlerde sıkıntılar yaşanabilir.

Hamilelik dönemi ve doğum anında yaşanan olumsuzluklar bebeğin tüm psikolojisini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Şaşırtıcı gelebilir ama bebekler anne karnı ve doğum anında yaşadıkları her şeyi hatırlarlar. Ve bu anıların tüm bulguları hep gözünüzün önündedir.

Hamilelik ve doğumda oluşan travmaları geleceğe taşımak zorunda değilsiniz!

Bebek terapisi sayesinde bebeğiniz ile yaşadığınız sıkıntılı süreçleri ve bu sürecin nedenlerin  birlikte keşfedebilir ve aynı zamanda aranızda farkettiğiniz sorunları sağlıklı bir bağlanmaya  dönüştürebilirsiniz.

Bebek Terapisi nasıl yapılır?

Bebek terapisinde anne ve bebek görüşmeye beraber girer. Bebek seanstayken anne, gebelik ve doğum hikayesini anlatır. Terapist böylece hem bebeği hem anneyi hem de anne bebek arasındaki ilişkiyi gözlemler. Bebeğin hikaye sırasında verdiği tepkilerden yola çıkılarak hamilelik veya doğumda bozulan anne-bebek bağı ile ilgili verilere ulaşılır. Bebek terapisi özellikle psikodrama teknikleri kullanılarak bu bağın yeniden sağlıklı bir şekilde oluşturulması ile son bulur.

Bebek Terapisi ne zaman gereklidir?

Doğumunuzu düşündüğünüzde hala öfkeli ve kırgınsanız

Bebekle aranızdaki güvenli bağlanma bir türlü oluşmuyorsa

Bebeğinizin bakımı zor geliyorsa

Bebekte özellikle emzirme sorunları varsa

Bebeğinizin öfke nöbetleri oluyorsa

Bebeğinizin uyku problemleri varsa

Bebek Terapisi için kaç seans gerekiyor?

Seans sayıları kişiye göre değişmekle birlikte çoğunlukla hızlı psikodrama teknikleri sayesinde 1 veya 2 seans ile çözüme ulaşmak mümkündür.

Bebek terapisine ne zaman gelelim?

Doğumdan itibaren 3 yaşa kadar Bebek Terapi seanslarından faydalanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir